1. softkom
 2. baza znanja
 3. sors kasa
 4. izveštaj o prometu po danima

IZVEŠTAJ O PROMETU PO DANIMA

SADRŽAJ

Izveštaj o prometu po danima

IZVEŠTAJ O PROMETU PO DANIMA

U izveštaju o prometu po danima prikazuje se ukupna vrednost artikala koji su prodati preko fiskalnih dokumenata promet - prodaja umanjena za vrednost artikala koji se nalaze u fiskalnim dokumentima promet - refundacija. Ova vrednost je grupisana po danima. Formula po kojoj se formira ovaj izveštaj izgleda ovako:

vrednost svih dokumenata promet prodaja - vrednost svih dokumenata promet refundacija

Ako se program Sors Kasa koristi zajedno sa poslovnim softverom Sors onda se na prethodno dobijenu vrednost dodaje i vrednost svih izdatih računa-otpremnica, otpremnica i reversa, umanjena za vrednost svih povratnica.

Da biste pokrenuli karticu u kojoj se prikazuje izveštaj o prometu po danima uradite sledeće:

 1. U komandnom meniju izaberite stavku Izveštaji
 2. Zatim u meniju izaberite stavku Promet po danima
 3. Prikazuje se kartica sa slike ispod
Kartica u kojoj se prikazuje izveštaj o prometu robe po danima

Izveštaj o prometu po danima će se prikazati u tabeli koja je na slici označena brojem 2 odmah pošto kliknete na sličicu lupe (koja se nalazi u delu kartice koji je na slici označen brojem 1). Sledi spisak kolona koje se prikazuju u tabeli kao i opis podataka koji se u njima nalaze:

 1. Poslovna jedinica. Prikazuje naziv poslovne jedinice u kojoj je promet izvršen.
 2. Datum. Prikazuje se datum prometa robe
 3. Vrednost. Prikazuje se prodajna vrednost robe koja je prodata na dan koji je naveden u koloni Datum (promet prodaja - promet refundacija a ako se program koristi zajedno sa poslovnim softverom Sors onda se na ovu vrednost dodaje i račun-otpremnica + otpremnica + revers - povratnica)
 4. Gotovina. Prikazuje se iznos koji je plaćen gotovinom.
 5. Kartica. Prikazuje se iznos koji je plaćen karticom.
 6. Ček. Prikazuje se iznos koji je plaćen čekom.
 7. Virman. Prikazuje se iznos koji je plaćen virmanski.
 8. Vaučer. Prikazuje se iznos koji je plaćen vaučerom.
 9. Instant. Prikazuje se iznos koji je plaćen instant načinom plaćanja.
 10. Drugo. Prikazuje se iznos koji je plaćen na drugi bezgotovinski način.

U delu kartice koji je na slici označen brojem 1 nalaze se filteri za pretragu:

 1. Poslovna jedinica. U tabeli će biti prikazati samo dokumenti koji su napravljeni u poslovnoj jedinici koja je izabrana u ovom padajućem meniju, a u slučaju da želite da prikažete promet u svim poslovnim jedinicama potrebno je da u ovom meniju izaberete opciju Sve. Ako opcija Grupiši poslovne jedinice nije čekirana onda će u tabeli biti prikazan promet za svaku poslovnu jedinicu posebno, a ako je ova opcija čekirana onda će promet biti prikazan za sve poslovne jedinice zajedno (grupisano).
 2. Korisnik. Ako u ovom padajućem meniju izaberete određeni korisnički nalog u tabeli će biti prikazana vrednost dokumenata koji su napravljeni preko korisničkog naloga koji ste izabrali.
 3. Pregled po datumu izdavanja. Ako se pored ove opcije nalazi znak za potvrdu u tabeli (koja je na slici označena brojem 2), će biti prikazani dokumenti koji su napravljeni u periodu koji je upisan u poljima za unos datuma, odnosno izveštaj će se odnositi na period koji je naveden u ovim poljima.
 4. Mesec. Ako u ovom padajućem meniju izaberete mesec (januar, februar ...) u tabeli će biti prikazani dokumenti koji su izdati u izabranom mesecu.
 5. Pregled po satima. Ova mogućnost se koristi za analizu prometa u maloprodajnim objektima u određenim delovima dana. Ako se pored ove opcije nalazi znak za potvrdu u tabeli će biti prikazana vrednost dokumenata koji su napravljeni u periodu koji je upisan u poljima za unos vremena, odnosno izveštaj će se odnositi na period dana koji je upisan u ovim ovim poljima.

Zbrir svih podataka koji su prikazani u tabeli možete da vidite u delu kartice koji je na slici označen brojem 3.

U delu kartice koji je na slici označen brojem 4 nalaze se komande za izvoz podataka iz tabele u eksel i štampu izveštaja.

Datum poslednje izmene članka: 3.02.2022