1. softkom
  2. zakup baza podataka

ZAKUP BAZA PODATAKA

Svi naši poslovni programi su napravljeni tako da podatke centralizuju u jednu bazu podataka što omogućava istovremeni rad više korisnika (više o toj temi možete da saznate ovde). Korisnicima naših programa su na raspolaganju dve mogućnosti:

  1. Da bazu podataka čuvaju u svojim računarima
  2. Da koriste uslugu zakupa baze podataka koja podrazumeva da se baza podataka čuva u našim serverima

Usluga zakupa baze podataka namenjena je korisnicima koji imaju potrebu da rade u našim programima na više udaljenih lokacija (više maloprodajnih objekata ili poslovnih jedinica, terenska prodaja, rad od kuće, udaljen magacin i slično) kao i korisnicima koji žele da maksimalno zaštite svoje podatke.

DOSTUPNOST SOFTKOM SERVERA I BRZINA PROTOKA PODATAKA

Naši serveri su dostupni 24/7 (uptime 99,50%*) i nalaze se u server sobama kod domaćih internet provajdera. Brzina prenosa podataka je do 200 mbps. To praktično znači da korisnici imaju pristup podacima 24 sata 7 dana u nedelji (uptime 99,50%*) velikim brzinama, sa bilo koje lokacije, pod uslovom da imaju pristup internetu.

*uptime 99,50% znači da internet provajder garantuje dostupnost servera, a time i podataka korisnika, 99,50% vremena. Preostalih 0,50% je rezervisano za redovno održavanje opreme ili eventualne tehničke probleme usled kojih serveri nisu vidljivi na internetu, a samim tim ni korisnici ne mogu da pristupe podacima.

BEZBEDNOST PODATAKA

U cilju zaštite podataka koji se nalaze u našim serverima primenjujemo bezbednosne procedure po najvišim standardima a rezervne kopije svih baza podataka se prave redovno.

CENA ZAKUPA

Cena zakupa do 3 baze podataka u našim serverima je 50€ + PDV godišnje.